Támogatóink


Külgazdasági és Külügyminisztérium

Nyílt nap Brüsselben

 

Obec Klin nad Bodrogom / Bodrogszög Községi Önkormányzat /

A mikrotérség legkisebb települése, nagyon gazdag történelmi ereklyékben. 

Bodrogszerdahelyen keresztül érhető el, Bodrszög zsák települése.

A kis község, ahol mintegy 200 fő lakik, sok érdekességeket rejteget magában.

Az első írásos feljegyzése 1381-ből való, bár a faluban található templom romok alapján, már korábban is létezett a falu.

Érdekessége a településnek a közel ezer évet megélt Árpád - kori templom romjai, mely igazi turisztikai csemege lehetne, ha megfelelő "körítést" kap.

Kossuth Lajos nyári lakja - kúriája itt található, melyhez tartozik egy lovarda is.

Itt helyezték végső nyugalomra Kossuth Pált és nejét Irmát, Kossuth Lajos leszármazottjait, akik a legtöbbet tették a község fejlődéséért és a lakosság megélhetéséért a Bodrogközben.

A sírkertjük az egykori régi iskola területén van, mely közepén található egy nagyméretű épület, melyet a jövőben célszerű lenne turisztikai célokra hasznosítani.

Az út menti Szent János szobor az 1800-s évekből származik, kannelúrával díszített oszlopon klasszicista stílusú rózsákkal, volt látható, azonban ez a II. világháborúban megsemmisült.

A Bodrog folyó egyik holtága, igazi nyári paradicsommá alakítható, melynek bizonyos részein, a vízi és mocsári vegetációs csend honol.

Gyönyörű vadregényes tájával, a településnél hagyja el a Bodrog Szlovákiát, és találkozik az első magyar település Felsőberecki vizeivel.

Szlovákia e területén, már évek óta használják az úgynevezett " Torok " helyszínt szabadtéri természetes strandként.

A települést töltés köti össze, Felsőberecki Községgel, ami egyébként a község testvértelepülése is.

Ettől, az évtől a töltést turisztikai határátkelő pontként tartják nyílván, ami azt jelenti, hogy gyalogosan és biciklivel lehet közlekedni a települések között.

A településen található Szlovákia legalacsonyabb pontja, 94,3 tengerszint feletti magasságban.