Támogatóink


Külgazdasági és Külügyminisztérium

Nyílt nap Brüsselben

 

Fejlesztési Alap létrehozása

 

Bodrogközi Alap

 

létrehozásának célja és működése
    

" Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget,

a hangzavarban a harmóniát, a nehézségekben,

mindig ott van a lehetőség."

Albert Eistein

 

A BODROGKÖZI FEJLESZTÉSI PARTNERSÉG, már eljutott egy olyan szintre, mely során szükségesnek látja a Bodrogközi fejlesztések érdekében egy olyan Pályázati Alap létrehozását, mely alkalmas a térség fejlesztéseinek támogatására.

 

A kialakított Alapban kezelhető, a megadott számlára történő pénzösszeg befizetése, vagy már lekötött, bizonyos pénztőke befektetés kamatainak felajánlása, ill. Alapítvány részére történő engedményezése, és a terv megvalósításához szükséges, különböző természetbeni juttatások.

  

I. Az Alap létrehozásának a célja

  

A Partnerség által már kidolgozott fejlesztési terv megvalósítása.

  

Ösztönözni és kipróbálni a térségi fejlesztés új megközelítését, úgy hogy közben iránymutatást és terveket fogalmazzunk meg a jövőt illetően.

Olyan, összetett céltudatos, a terv alapján folytatott tevékenység végzése, mely eredménye képen elérjük, a kitűzött közös céljainkat.

 

A térségben található, földrajzi, kultúrális és történelmi emlékek megőrzését szemelőtt tartva, megteremteni, az itt élő lakosságnak az ágazati kézműves ipar és a mezőgazdaságból származó minőségi ökotermékek értékesítésének fejlesztését, támogatását, piacrajutását. Továbbá, a közösen meghatározott térségi fejlesztések, amely elősegíti a térségi foglalkoztatást és biztosítja, a térség gazdasági versenyképességét, mely elvezet a turisztikai fejlesztések lehetőségeinek kiaknázásához. A közös fejlesztéseinkkel biztos alapot teremtünk, a lakossági és civil szervezet fejlesztéseinek.

A cél, hogy kellően ösztönözzük az értékesítési szolgáltatások létrehozását, amely elősegítheti a Zemplén, mint tájegység azon belül is,

a teljes Bodrogköz gazdasági felemelkedését.

  

Adományi lehetőségek

 

A Fejlesztési Alapra megnyitott bankszámlára fogadja a Partnerség a felajánlott összegeket, amely a Bodrogközi Fejlesztési Partnerség által kidolgozott fejlesztési tervek megvalósítására fog fordulni.